Kisgépkezelő tanfolyam

A veszélyes kisgépek használata előtt a munkáltató felelőssége, hogy a munkavállaló által kezelt kisgépek biztonságos használatáról elméleti és gyakorlati oktatásban részesítse. Leggyakoribb gépek: fűkasza, fűnyíró, sövényvágó, döngölő béka, bontókalapács, kézi láncos emelő stb. Ne feledkezz meg a kisgépkezelő tanfolyam elvégzéséről!
kisgep-kezelo-tanfolyam

Miért érdemes elvégezned a kisgépkezelő tanfolyamot?


A Tanúsítványt az oktatási nap végén, a vizsgát követően átadjuk!


Munkavédelmi szempontú megközelítésben, gyakorlati példákon ismered meg a gépek biztonságos használatát


Egy oktatás során több gépre is jogosultságot szerezhetsz


Segítünk a gépek beazonosításában, hogy mi tartozik a kisgépek közé

Kinek ajánljuk a kisgép kezelő tanfolyamot?

A munkavédelmi törvény előírása alapján a munkáltató felelőssége, hogy a munkavállalók ismerjék az általuk használt veszélyes munkaeszközök használatának elméleti és gyakorlati ismereteit.

A kisgépkezelő tanfolyam részletei

Felnőttképzési nyilvántartásiszám

B/2020/003103


A kisgépkezelő tanfolyammal betölthető munkakörök

A Kisgépkezelő végzettséggel vizsgázott gépre vonatkozó gép kezelői munkakör tölthető be:

 • Robbanómotoros fűnyíró
 • Elektromos, robbanómotoros fűkasza
 • Elektromos, robbanómotoros sövényvágó
 • Komposztaprító
 • Elektromos kisgépek
 • Elektromos betonkeverő (250l-ig)
 • Robbanómotoros háti permetező
 • Rotációs kapa
 • Aggregátor

A tanfolyam megkezdésének feltétele

Iskolai végzettségre vonatkozó előírás nincs

Egészségügyi alkalmasság – a képzés megkezdéséhez nem szükséges, de a munkáltatónak kell tudni igazolni


A kisgépkezelő tanfolyam időbeosztása, ütemezése

1 oktatási nap, az oktatás után vizsgával zárul, Kisgépkezelő tanúsítványt állítunk ki a vizsgázott gépekkel


A tanfolyam időtartama

8 tanítási óra – a kezelni kívánt gépek számától függően változik


Tervezett indulás időpontja

2024. április 12.

Már elkezdődött a képzés? Ne aggódj, mivel indulás után is becsatlakozhatsz! Ehhez nincs más dolgod, mint jelentkezni!
Amennyiben megtelt a képzés,
akkor se aggódj, mivel megfelelő létszám esetén azonnal indítjuk az újabb kurzusunkat! Részletekről érdeklődj!


A tanfolyam helyszíne

Miskolc, Csabai kapu 25. – cégekhez kihelyezett formában


A kisgépkezelő tanfolyam követelménymoduljai

 • Motortan
 • Elektrotechnika
 • Szerkezeti ismeretek
 • Munkavédelem
 • Gépkezelési gyakorlat

Vizsga

Írásbeli feladat: Teszt feladatlap műszaki és munkavédelmi ismertekből
Gyakorlati feladat: 
Gépkezelési feladat


A tanfolyam költségei

18.000 Ft+ Áfa – az ár a létszámtól és kezelni kívánt gépek számától függően változik

Elérhető kedvezmények

Tanfolyami díjkedvezmény

Azok számára akik több képzésen vesznek részt nálunk különleges kedvezményt biztosítunk tanfolyami díjunkból:

2. képzésnél: 10%
3. képzésnél: 15%
4. képzésnél: 20%

A kedvezményt az egymás után végzett vagy akár az egymás mellett végzett képzésekre vonatkozik.
A gépkezelői tanfolyamok együttes igénybevétele esetén ez a kedvezmény nem vonatkozik.

A kedvezmény igénylését kérjük jelezze kollégánknak!

Részletfizetési lehetőség

Kamatmentes részletfizetési lehetőséget biztosítunk egyéni résztvevőink számára. Így a tanfolyam alatt az egyénileg legmegfelelőbb ütemben történhet a díjfizetés. 

Az ütemezést a felnőttképzési szerződés megkötésekor, a tanfolyamnyitón lehet egyeztetni a szervező kollégával. Ez lehet havi egyenlő részletekben vagy egyéni beosztás szerint a tanfolyam ideje alatt. 
Részletfizetés esetén az első részletet az első oktatási alkalommal, az utolsó részletet a vizsga előtt kérjük rendezni. 

Munkáltatói kedvezmény

Céges beiskolázás estén, 4 fő felett 15% tanfolyami díjkedvezményt biztosítunk.

Nagyobb létszám, egyéni igény esetén egyedi ajánlatot készítünk, így kihelyezett formában kedvezőbb árat és időbeosztást tudunk biztosítani.

Rólunk mondták

Gyakran ismételt kérdések

A felnőttképzésre egyrészt a honlapunkon, az adott képzés tájékoztató oldalán lehet jelentkezni. De amennyiben kényelmesebb személyesen a Miskolc, Csabai kapu 25. alatti irodánkban, valamint postai úton kiküldött jelentkezési lap visszapostázásával is lehet jelentkezni.

Weboldalunkon is közzétesszük a tanfolyamokhoz kapcsolódó fontos információt. De természetesen személyesen valamint telefonon is tudunk segíteni ügyfélszolgálati irodánkban. Felnőttképzési intézményünkben hétfőtől péntekig, 8-16 óra között várjuk az érdeklődőket. 

Minden tanfolyam esetében biztosítjuk a részletfizetés lehetőséget. A részletek ütemezését egyénileg egyeztetjük a szerződéskötéskor. Ilyen esetben az első részlet esedékessége a képzések elindulása, a vizsgáig pedig a képzési díj és a vizsgadíj rendezése szükséges.

Bankkártyás fizetési lehetőséget egyelőre nem tudunk biztosítani. A képzések díját, illetve a vizsgadíjakat átutalással, vagy a gazdasági irodában, készpénzzel van lehetőséged kiegyenlíteni.

A tanteremben tartott képzések Miskolcon, a Csabai kapu 25. alatti épületünkben tartjuk. Itt vannak tantermeink, illetve természeten az ügyfélszolgálati irodánk is, ahol személyesen is elérhetőek vagyunk. A külső gyakorlati helyszínt igénylő tanfolyamokat minden csoport esetében előre egyeztetjük.

Bár tantermeink Miskolc belvárosához közel vannak, a parkolás környékünkön ingyenes. Parkolni a Szent Ferenc Kórház melletti parkolóban és a környező utcákban egyaránt lehet. 

Kérjük a képzésekre autóval érkezőket, a parkoláskor vegyék figyelembe a kapu kijáratokat és táblával jelzett fenntartott parkolókat!

Az online oktatás sok tekintetben jól alkalmazható, időtakarékos megoldás. Így képzéseinknél egy tantermi oktatással együtt felváltva használjuk. Tapasztalataink szerint így a leghatékonyabb. Az online oktatást a csoportokkal előre egyeztetve alkalmazzuk.
Az online oktatástól függetlenül csoportjainknál zárt csoportoldalokkal segítjük a tanulást, ahol információkat, tananyagokat, feladatokat talál a résztvevő. 

Az Europass az Európai Unió által elfogadott bizonyítvány kiegészítő lap. A főbb EU-s nyelveken elérhető, a végzettséggel megszerzett kompetenciákat, készségeket írja le. 

Igénylésére jelenleg az OKJ-s bizonyítvány birtokában van lehetőség. Az Europass-t mindig a vizsgaszervező intézmény adja ki, mely az OKJ-s bizonyítványban van feltüntetve. Személyesen, vagy e-mailben történő jelzés alapján tudjuk kiállítani, amihez a bizonyítvány másolata, valamint a kért nyelv megjelölése szükséges. A kiállítás díja a mindenkori bruttó minimálbér 5%-a, nyelvenként. 

Az elindult tanfolyamokra is be lehet még csatlakozni abban az esetben, ha az adott felnőttképzés addigi óraszáma a maximális hiányzási mértéket még nem érte el. Erről minden esetben az adott képzésért felelős kolléga tud felvilágosítást adni.

A 2022-től indult képzési rendszerben a felkészítés és a vizsgáztatás elválik egymástól. Más felnőttoktatási intézményeknél ez azt jelenti, hogy a záróvizsga és a hozzá kapcsolódó ügyintézés a résztvevő feladata. Ilyenkor a vizsga új helyszínen, környezetben történik, sőt akár más városban (pl: Budapesten).

Számunkra egy felnőttképzés lezárása egy sikeres vizsga. Ezért mi végig kísérünk a képzéseinken egészen a vizsga végéig. Olyan akkreditált vizsgaközpontot keresünk számodra, amely az együtt tanuló csoport vizsgáját a tanulás helyszínén biztosítja. Így ott vizsgázhatsz, ahol tanfolyamot is elvégezted. 

Jelentkezés

MAGÁNSZEMÉLY esetén

KÉPZÉS NEVE: Kisgépkezelő tanfolyam

CÉG esetén

KÉPZÉS NEVE: Kisgépkezelő tanfolyam