Hatósági vizsga – Gépkezelő tanfolyam

Már rendelkezel a targoncák, az emelőgépek, vagy földmunkagépek kezeléséhez szükséges OKJ-s végzettséggel? Szeretnéd tovább bővíteni a kezelhető gépek körét? Esetleg új gépcsoportra van szükséged a gépkezelő jogosítványban? Nem kell teljes tanfolyamon részt venned! Végezd el a Gépkezelő hatósági vizsgát az Oktatási Stúdiónál! Jelentkezni legkésőbb a vizsga előtt 20 nappal lehet!
hatosagi-gepkezelo-kepzes

Miért érdemes elvégezned a gépkezelői hatósági vizsgát?


Megfelelő előképzettséggel, elméleti oktatás és vizsga nélkül szerezhetsz új gépekre jogosultságok


Segítünk az orvosi vizsgálat helyszínének kiválasztásában, a szükséges dokumentumokban


Rövid idő belül tudunk vizsgaidőpontot ajánlani


Egy alkalommal akár több eltérő gépre is vizsgázhatsz!

Kinek ajánljuk a gépkezelő hatósági vizsga elvégzését?

Gépkezelői területen előképzettséggel rendelkezők számára. Mi számít előképzettségnek? OKJ-s bizonyítvány pl: Targoncavezető, Könnyűgépkezelő, Nehézgépkezelő, Építő és anyagmozgatógép kezelő valamint gépkezelői jogosítvány.

OKJ-s végzettség esetén: Szakirányú OKJ-s végzettség esté a meglévő bizonyítványhoz kapcsolódó gépekre elméleti oktatás és vizsga nélkül, csak gyakorlattal tudsz vizsgázni. Mi számít szakirányú bizonyítványnak? Pl: Targoncavezető OKJ-s bizonyítvány esetén targoncákra felmentés jár, de emelőgépekre nem tudsz targoncás bizonyítvánnyal vizsgázni.

Gépkezelő jogosítvány: 5 éven belüli Gépkezelő jogosítvány esetén az elméleti oktatás és vizsga nagyobb részéről felmentés jár, csak rövidebb elméleti oktatáson és vizsgán kell részt venni.

Nem szakirányú OKJ-s bizonyítvány és 5 éven túli jogosítvány esetén teljes tanfolyamot kell végezned!

A Gépkezelő hatósági vizsga részletei

Felnőttképzési nyilvántartási szám

B/2020/003103


A tanfolyammal betölthető munkakörök

Gépkezelői hatósági vizsga által szerezhető munkakörök: Targoncavezető, Földmunkagép kezelő, Rakodógép kezelő stb.


A vizsgára jelentkezés feltétele

  • Megfelelő OKJ-s végzettség a géphez vagy
  • Gépkezelő jogosítvány 5 éven belüli utolsó bejegyzéssel.
  • Orvosi alkalmasság igazolása (a gépkezelő jogosítványban lévő orvosi is jó)
  • 2 db szabványos igazolvány kép vagy 2022-től kiadott Gépkezelő jogosítvány esetén 1 db szabványos igazolvány kép

A tanfolyam időbeosztása, ütemezése

Targoncák és emelőállvány esetén szombati gyakorlati oktatás, más gépcsaládoknál egyedi időbeosztás


A tanfolyam időtartama

1- 5 gépkezelési gyakorlat – a gyakorlati óraszám a gépcsaládtől függően válztozik.


Vizsga tervezett időpontja

2024.06.26.

Jelentkezési határidő: 2024.05.26.

Amennyiben megtelt a képzés, akkor se aggódj, mivel megfelelő létszám esetén azonnal indítjuk az újabb kurzusunkat! Részletekről érdeklődj!


A tanfolyam helyszíne

A vizsga helyszíne a Targoncás tanműhelyünk, Miskolc, Szilágyi Dezső út 29.


A vizsga

Szóbeli vizsga: általános munkavédelem, általános üzemeltetés, gépspecifikus ismeretek

Gyakorlati vizsga: gépkezelésA tanfolyam költségei

OKJ-s bizonyítvánnyal (szakirányú bizonyítvány):
35.000 Ft/fő az adott vizsganap első gépcsaládjára
30.000 Ft/ fő / gépcsalád + gyakorlati oktatás és gépköltség további gépcsaládok

Gépkezelő jogosítvánnyal (5 éven belüli utolsó gépcsaládbejegyzéssel):
55.000 Ft/fő az adott vizsganap első gépcsaládjára
40.000 Ft/ fő / gépcsalád + gyakorlati oktatás és gépköltség további gépcsaládok

Miskolc területén kívül történő vizsga esetén kiszállási díj kerülhet felszámításra, a vizsgázók számától függően. (pl: Miskolc-Tokaj 7.000 Ft)

Elérhető kedvezmények

Tanfolyami díjkedvezmény

Azok számára akik több képzésen vesznek részt nálunk különleges kedvezményt biztosítunk tanfolyami díjunkból:

2. képzésnél: 10%
3. képzésnél: 15%
4. képzésnél: 20%

A kedvezményt az egymás után végzett vagy akár az egymás mellett végzett képzésekre vonatkozik.
A gépkezelői tanfolyamok együttes igénybevétele esetén ez a kedvezmény nem vonatkozik.

A kedvezmény igénylését kérjük jelezze kollégánknak!

Részletfizetési lehetőség

Kamatmentes részletfizetési lehetőséget biztosítunk egyéni résztvevőink számára. Így a tanfolyam alatt az egyénileg legmegfelelőbb ütemben történhet a díjfizetés. 

Az ütemezést a felnőttképzési szerződés megkötésekor, a tanfolyamnyitón lehet egyeztetni a szervező kollégával. Ez lehet havi egyenlő részletekben vagy egyéni beosztás szerint a tanfolyam ideje alatt. 
Részletfizetés esetén az első részletet az első oktatási alkalommal, az utolsó részletet a vizsga előtt kérjük rendezni. 

Munkáltatói kedvezmény

Céges beiskolázás estén, 4 fő felett 15% tanfolyami díjkedvezményt biztosítunk.

Nagyobb létszám, egyéni igény esetén egyedi ajánlatot készítünk, így kihelyezett formában kedvezőbb árat és időbeosztást tudunk biztosítani.

Rólunk mondták

Gyakran ismételt kérdések

A felnőttképzésre egyrészt a honlapunkon, az adott képzés tájékoztató oldalán lehet jelentkezni. De amennyiben kényelmesebb személyesen a Miskolc, Csabai kapu 25. alatti irodánkban, valamint postai úton kiküldött jelentkezési lap visszapostázásával is lehet jelentkezni.

Weboldalunkon is közzétesszük a tanfolyamokhoz kapcsolódó fontos információt. De természetesen személyesen valamint telefonon is tudunk segíteni ügyfélszolgálati irodánkban. Felnőttképzési intézményünkben hétfőtől péntekig, 8-16 óra között várjuk az érdeklődőket. 

Minden tanfolyam esetében biztosítjuk a részletfizetés lehetőséget. A részletek ütemezését egyénileg egyeztetjük a szerződéskötéskor. Ilyen esetben az első részlet esedékessége a képzések elindulása, a vizsgáig pedig a képzési díj és a vizsgadíj rendezése szükséges.

Bankkártyás fizetési lehetőséget egyelőre nem tudunk biztosítani. A képzések díját, illetve a vizsgadíjakat átutalással, vagy a gazdasági irodában, készpénzzel van lehetőséged kiegyenlíteni.

A tanteremben tartott képzések Miskolcon, a Csabai kapu 25. alatti épületünkben tartjuk. Itt vannak tantermeink, illetve természeten az ügyfélszolgálati irodánk is, ahol személyesen is elérhetőek vagyunk. A külső gyakorlati helyszínt igénylő tanfolyamokat minden csoport esetében előre egyeztetjük.

Bár tantermeink Miskolc belvárosához közel vannak, a parkolás környékünkön ingyenes. Parkolni a Szent Ferenc Kórház melletti parkolóban és a környező utcákban egyaránt lehet. 

Kérjük a képzésekre autóval érkezőket, a parkoláskor vegyék figyelembe a kapu kijáratokat és táblával jelzett fenntartott parkolókat!

Az online oktatás sok tekintetben jól alkalmazható, időtakarékos megoldás. Így képzéseinknél egy tantermi oktatással együtt felváltva használjuk. Tapasztalataink szerint így a leghatékonyabb. Az online oktatást a csoportokkal előre egyeztetve alkalmazzuk.
Az online oktatástól függetlenül csoportjainknál zárt csoportoldalokkal segítjük a tanulást, ahol információkat, tananyagokat, feladatokat talál a résztvevő. 

Az Europass az Európai Unió által elfogadott bizonyítvány kiegészítő lap. A főbb EU-s nyelveken elérhető, a végzettséggel megszerzett kompetenciákat, készségeket írja le. 

Igénylésére jelenleg az OKJ-s bizonyítvány birtokában van lehetőség. Az Europass-t mindig a vizsgaszervező intézmény adja ki, mely az OKJ-s bizonyítványban van feltüntetve. Személyesen, vagy e-mailben történő jelzés alapján tudjuk kiállítani, amihez a bizonyítvány másolata, valamint a kért nyelv megjelölése szükséges. A kiállítás díja a mindenkori bruttó minimálbér 5%-a, nyelvenként. 

Az elindult tanfolyamokra is be lehet még csatlakozni abban az esetben, ha az adott felnőttképzés addigi óraszáma a maximális hiányzási mértéket még nem érte el. Erről minden esetben az adott képzésért felelős kolléga tud felvilágosítást adni.

A 2022-től indult képzési rendszerben a felkészítés és a vizsgáztatás elválik egymástól. Más felnőttoktatási intézményeknél ez azt jelenti, hogy a záróvizsga és a hozzá kapcsolódó ügyintézés a résztvevő feladata. Ilyenkor a vizsga új helyszínen, környezetben történik, sőt akár más városban (pl: Budapesten).

Számunkra egy felnőttképzés lezárása egy sikeres vizsga. Ezért mi végig kísérünk a képzéseinken egészen a vizsga végéig. Olyan akkreditált vizsgaközpontot keresünk számodra, amely az együtt tanuló csoport vizsgáját a tanulás helyszínén biztosítja. Így ott vizsgázhatsz, ahol tanfolyamot is elvégezted. 

Jelentkezés

MAGÁNSZEMÉLY esetén

KÉPZÉS NEVE: Hatósági vizsga – Gépkezelő tanfolyam

CÉG esetén

KÉPZÉS NEVE: Hatósági vizsga – Gépkezelő tanfolyam