Tűzvédelmi főelőadó

Piacképes tudást és szakmát szeretnél? Tűzvédelmi előadóként jó eséllyel tudsz elhelyezkedni a munkaerőpiacon, hiszen egyre nagyobb igény van a jól képzett tűzvédelmi szakemberekre.
tuzvedelmi-eloado-kepzes

Kinek ajánljuk ezt a tanfolyamot?

A tűzvédelmi főelőadó képzést azok számára ajánljuk, akik szeretnének a tűzvédelem területén, ezen belül is a legveszélyesebb tűzvédelmi osztályba tartozó üzemeknél elhelyezkedni, szeretnének egy olyan szakmát szerezni, mely iránt nagy kereslet van napjainkban a munkáltatók részéről. Azoknak, akik érdeklődnek e felelősségteljes szakma iránt, melyhez átlag feletti fizetés és megbecsülés párosul.

Miért érdemes elvégezned a képzést?


Felsőszintű szakképesítés tűzvédelmi területen


Ráépülés – megkezdéséhez Tűzvédelmi előadó végzettség szükséges


Részt veszünk a vizsga lebonyolításában, hogy ne egy tanúsítvánnyal hanem államilag elismert bizonyítvánnyal zárd a képzést


2000 fő feletti összlétszám vagy 500 fő feletti helység esetén kötelező főelőadó alkalmazása

A tanfolyam részletei

Felnőttképzési engedélyszám

E-000042/2013/A071


A tanfolyam témakörei

  • Tűzvédelmi főelőadó feladatai

Betölthető munkakörök

FEOR szám 3163 Munkavédelmi és üzembiztonsági foglalkozású
Betölthető munkakörök: tűzvédelmi főelőadó, tűzvédelmi szakelőadó, tűzbiztonsági főelőadó, tűzmegelőzési főelőadó, tűzrendész, tűzvédelmi szaktanácsadó


A tanfolyam megkezdésének feltételei

  • Érettségi bizonyítvány
  • 52 861 10 Tűzvédelmi előadó szakképesítés

A képzés időtartama

200 óra – 5 hónap


Tervezett indulás időpontja

2024. június 25.

Már elkezdődött a képzés? Ne aggódj, mivel indulás után is becsatlakozhatsz! Ehhez nincs más dolgod, mint jelentkezni!
Amennyiben megtelt a képzés,
akkor se aggódj, mivel megfelelő létszám esetén azonnal indítjuk az újabb kurzusunkat! Részletekről érdeklődj!


A képzés időbeosztása

Intenzív formában – kedd délután és szombati napokon.

Tantermi és online formában. A tantermi oktatás alatt is biztosítjuk a online becsatlakozás lehetőségét.


Vizsga

Írásbeli vizsga: digitalizált tesztlap kitöltése számítógépen

Projektfeladat: komplex tűzvédelmi főelőadói vizsgadolgozat, egy feltételezett, a jogszabályi követelmények alapján felsőszintű tűzvédelmi képesítéssel rendelkező személy szaktudását igénylő létesítmény tűzvédelmi helyzete


A tanfolyam követelménymoduljai

10397-12 Tűzvédelmi főelőadó feladatai


A képzés helyszíne

3529 Miskolc, Csabai kapu 25.


A képzés költségei

140.000 Ft tanfolyami díj

A vizsgadíj 40.000 Ft. A vizsgadíj mértéke tájékoztató jellegű adat, melyet egy külső akkreditált vizsgaközpont határoz meg az adott vizsgára.


Ha nem vagy biztos benne, hogy erre a képzésre van szükséged, olvas
d el az alábbi tanfolyamok tájékozató anyagát is:

Tűzvédelmi előadó

Elérhető kedvezmények

Tanfolyami díjkedvezmény

Azok számára akik több képzésen vesznek részt nálunk különleges kedvezményt biztosítunk tanfolyami díjunkból:

2. képzésnél: 10%
3. képzésnél: 15%
4. képzésnél: 20%

A kedvezményt az egymás után végzett vagy akár az egymás mellett végzett képzésekre vonatkozik.
A gépkezelői tanfolyamok együttes igénybevétele esetén ez a kedvezmény nem vonatkozik.

A kedvezmény igénylését kérjük jelezze kollégánknak!

Részletfizetési lehetőség

Kamatmentes részletfizetési lehetőséget biztosítunk egyéni résztvevőink számára. Így a tanfolyam alatt az egyénileg legmegfelelőbb ütemben történhet a díjfizetés. 

Az ütemezést a felnőttképzési szerződés megkötésekor, a tanfolyamnyitón lehet egyeztetni a szervező kollégával. Ez lehet havi egyenlő részletekben vagy egyéni beosztás szerint a tanfolyam ideje alatt. 
Részletfizetés esetén az első részletet az első oktatási alkalommal, az utolsó részletet a vizsga előtt kérjük rendezni. 

Munkáltatói kedvezmény

Céges beiskolázás estén, 4 fő felett 15% tanfolyami díjkedvezményt biztosítunk.

Nagyobb létszám, egyéni igény esetén egyedi ajánlatot készítünk, így kihelyezett formában kedvezőbb árat és időbeosztást tudunk biztosítani.

Képzési hitellehetőség

Három hónapnál hosszabb képzéseinken Képzési hitelt igényelhetsz a Diákhitel Központtól. A hitel csak a képzési díjra fordítható, összege a képzési díj de, maximum 500.000 Ft. 

=> Részletesebb leírás a Képzési Hitelről

Rólunk mondták

Gyakran ismételt kérdések

A felnőttképzésre egyrészt a honlapunkon, az adott képzés tájékoztató oldalán lehet jelentkezni. De amennyiben kényelmesebb személyesen a Miskolc, Csabai kapu 25. alatti irodánkban, valamint postai úton kiküldött jelentkezési lap visszapostázásával is lehet jelentkezni.

Weboldalunkon is közzétesszük a tanfolyamokhoz kapcsolódó fontos információt. De természetesen személyesen valamint telefonon is tudunk segíteni ügyfélszolgálati irodánkban. Felnőttképzési intézményünkben hétfőtől péntekig, 8-16 óra között várjuk az érdeklődőket. 

Minden tanfolyam esetében biztosítjuk a részletfizetés lehetőséget. A részletek ütemezését egyénileg egyeztetjük a szerződéskötéskor. Ilyen esetben az első részlet esedékessége a képzések elindulása, a vizsgáig pedig a képzési díj és a vizsgadíj rendezése szükséges.

Bankkártyás fizetési lehetőséget egyelőre nem tudunk biztosítani. A képzések díját, illetve a vizsgadíjakat átutalással, vagy a gazdasági irodában, készpénzzel van lehetőséged kiegyenlíteni.

A tanteremben tartott képzések Miskolcon, a Csabai kapu 25. alatti épületünkben tartjuk. Itt vannak tantermeink, illetve természeten az ügyfélszolgálati irodánk is, ahol személyesen is elérhetőek vagyunk. A külső gyakorlati helyszínt igénylő tanfolyamokat minden csoport esetében előre egyeztetjük.

Bár tantermeink Miskolc belvárosához közel vannak, a parkolás környékünkön ingyenes. Parkolni a Szent Ferenc Kórház melletti parkolóban és a környező utcákban egyaránt lehet. 

Kérjük a képzésekre autóval érkezőket, a parkoláskor vegyék figyelembe a kapu kijáratokat és táblával jelzett fenntartott parkolókat!

Az online oktatás sok tekintetben jól alkalmazható, időtakarékos megoldás. Így képzéseinknél egy tantermi oktatással együtt felváltva használjuk. Tapasztalataink szerint így a leghatékonyabb. Az online oktatást a csoportokkal előre egyeztetve alkalmazzuk.
Az online oktatástól függetlenül csoportjainknál zárt csoportoldalokkal segítjük a tanulást, ahol információkat, tananyagokat, feladatokat talál a résztvevő. 

Az Europass az Európai Unió által elfogadott bizonyítvány kiegészítő lap. A főbb EU-s nyelveken elérhető, a végzettséggel megszerzett kompetenciákat, készségeket írja le. 

Igénylésére jelenleg az OKJ-s bizonyítvány birtokában van lehetőség. Az Europass-t mindig a vizsgaszervező intézmény adja ki, mely az OKJ-s bizonyítványban van feltüntetve. Személyesen, vagy e-mailben történő jelzés alapján tudjuk kiállítani, amihez a bizonyítvány másolata, valamint a kért nyelv megjelölése szükséges. A kiállítás díja a mindenkori bruttó minimálbér 5%-a, nyelvenként. 

Az elindult tanfolyamokra is be lehet még csatlakozni abban az esetben, ha az adott felnőttképzés addigi óraszáma a maximális hiányzási mértéket még nem érte el. Erről minden esetben az adott képzésért felelős kolléga tud felvilágosítást adni.

A 2022-től indult képzési rendszerben a felkészítés és a vizsgáztatás elválik egymástól. Más felnőttoktatási intézményeknél ez azt jelenti, hogy a záróvizsga és a hozzá kapcsolódó ügyintézés a résztvevő feladata. Ilyenkor a vizsga új helyszínen, környezetben történik, sőt akár más városban (pl: Budapesten).

Számunkra egy felnőttképzés lezárása egy sikeres vizsga. Ezért mi végig kísérünk a képzéseinken egészen a vizsga végéig. Olyan akkreditált vizsgaközpontot keresünk számodra, amely az együtt tanuló csoport vizsgáját a tanulás helyszínén biztosítja. Így ott vizsgázhatsz, ahol tanfolyamot is elvégezted. 

Jelentkezés

MAGÁNSZEMÉLY esetén

KÉPZÉS NEVE: Tűzvédelmi főelőadó

CÉG esetén

KÉPZÉS NEVE: Tűzvédelmi főelőadó