Tűzvédelmi szakvizsga

Egyes foglalkozási ágakban mint pl: hegesztés, nyílt láng használata, robbanás veszélyes anyagok felhasználása, éghető gáz lefejtése, gázpalack csere stb. jogszabályi előírás az 5 évenkénti tűzvédelmi szakvizsga.
tuzvedelmi-foeloado-kepzes-miskolc

Kinek ajánljuk ezt a tűzvédelmi szakvizsga elvégzését?

A 45/2011. BM rendeletben alapján érvényes tűzvédelmi szakvizsga szüséges az alábbi munkakörökben, foglalkozási ágakban:

Gyakoribb munkakörök, foglalkozási ágak:

  1. szakág: Hegesztők és az építőipari tevékenység során nyílt lánggal járó munkát végzők.

2. szakág: Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat szerint robbanásveszélyes osztályba tartozó anyagoknak bármely időpontban 300 kg tömegmennyiséget meghaladó mennyiségű tárolását vagy 100 kg tömegmennyiséget meghaladó mennyiségű ipari vagy szolgáltatás körébe tartozó feldolgozását, technológiai felhasználását végzők. (2015. március 05. változás)

3. szakág: Éghető gáz lefejtését, töltését, kiszolgálását, továbbá autógáz kiszolgálását végzők.

5. szakág: Tűzoltó-vízforrások felülvizsgálatát végzők.

6. szakág: Pirotechnikai szakbolti eladók, raktárkezelők, terméküzemeltetők, anyag- és termékgyártás-vezetők.

14. szakág: Erősáramú berendezések időszakos felülvizsgálatát végzők.

Ritkábban előforduló:

4. szakág: Tűzgátló, füstgátló nyílászáró-szerkezetek beépítését, felülvizsgálatát, karbantartását, javítását végzők.

7. szakág: Tűzoltó készülékek karbantartását végzők.

8. szakág: Beépített tűzjelző berendezések kivitelezését, karbantartását, javítását, telepítését, felülvizsgálatát végzők.

9. szakág: Beépített tűzoltó berendezések kivitelezését, karbantartását, javítását, telepítését, felülvizsgálatát végzők.

10. szakág: Beépített tűzjelző berendezéseket tervezők, a kivitelezésért felelős műszaki vezetők, valamint az üzembe helyező mérnökök.

11. szakág: Beépített tűzoltó berendezéseket tervezők, a kivitelezésért felelős műszaki vezetők, valamint az üzembe helyező mérnökök.

12. szakág: Tűzállóságot növelő bevonati rendszerek alkalmazását, karbantartását végzők.

13. szakág: Beépített hő- és füstelvezető rendszerek telepítését, felülvizsgálatát, karbantartását, javítását végzők.

15. szakág: Tűzgátló tömítések beépítését, felülvizsgálatát, karbantartását, javítását végzők.

16. szakág: Tűzállóságot növelő burkolatok beépítését, karbantartását végzők.

Miért érdemes elvégezned a tűzvédelmi szakvizsgát?


Kötelezően előírt végzettség a megadott szakágakban, munkaterületeken


Távoktatásos képzés – kevesebb személyes, tantermi oktatással


A vizsga a felkészítés után közvetlenül, az oktatás napon


Tűzvédelmi szakvizsga bizonyítvány akár több szakágra egy nap alatt

A tűzvédelmi szakvizsga részletei

Engedélyszám

SZ031/1-2-3-5-6-14/05/2017


Betölthető munkakörök

  1. szakág: Hegesztők és az építőipari tevékenység során nyílt lánggal járó munkát végzők
  2. szakág: Robbanásveszélyes osztályba tartozó anyagoknak bármely időpontban 300 kg tömegmennyiséget meghaladó mennyiségű tárolását vagy 100 kg tömegmennyiséget meghaladó mennyiségű ipari vagy szolgáltatás körébe tartozó feldolgozását, technológiai felhasználását végzők
  3. Éghető gáz lefejtését, töltését, kiszolgálását, továbbá autógáz kiszolgálását végzők.
  4. Teljes listát a gyakoribb és rikábban előforduló szakágaknál találhatod!

A tanfolyam megkezdésének feltételei

nincs előképzettség, iskolai végzettség előírva


A képzés időtartama

1 oktatási és vizsga nap, 8:00 – 12:00 óra között.
Kihelyezett csportok esetében a rendelő által kért ütemezés szerint.


A képzés időbeosztása

A képzés távoktatási formában történik. A tananyagot a résztvevők a Tűzvédelmi szakvizsga előtt megkapják. A képzés napján 3 tanóra (egyes szakágaknál több lehet) időtartamban feldolgozzák, majd az oktatást követően vizsgáznak a résztvevők.


Vizsga

2024. július 26.

A képzés teszt jellegű, írásbeli vizsgával zárul
Tűzvédelmi szakvizsga bizonyítvány kerül kiállításra


A tanfolyam követelménymoduljai

Országos Tűzvédelmi Szabályzat vonatkozó általános rendelkezései
A szakágnak megfelelő jogszabályi és szabványi előírások


A képzés helyszíne

Miskolc, Csabai kapu 25.
(Csoportos megrendelés esetén munkáltatóhoz kihelyezett formában is)


A képzés költségei

Szakáganként: 18.500 Ft/ fő

Elérhető kedvezmények

Tanfolyami díjkedvezmény

Azok számára akik több képzésen vesznek részt nálunk különleges kedvezményt biztosítunk tanfolyami díjunkból:

2. képzésnél: 10%
3. képzésnél: 15%
4. képzésnél: 20%

A kedvezményt az egymás után végzett vagy akár az egymás mellett végzett képzésekre vonatkozik.
A gépkezelői tanfolyamok együttes igénybevétele esetén ez a kedvezmény nem vonatkozik.

A kedvezmény igénylését kérjük jelezze kollégánknak!

Részletfizetési lehetőség

Kamatmentes részletfizetési lehetőséget biztosítunk egyéni résztvevőink számára. Így a tanfolyam alatt az egyénileg legmegfelelőbb ütemben történhet a díjfizetés. 

Az ütemezést a felnőttképzési szerződés megkötésekor, a tanfolyamnyitón lehet egyeztetni a szervező kollégával. Ez lehet havi egyenlő részletekben vagy egyéni beosztás szerint a tanfolyam ideje alatt. 
Részletfizetés esetén az első részletet az első oktatási alkalommal, az utolsó részletet a vizsga előtt kérjük rendezni. 

Munkáltatói kedvezmény

Céges beiskolázás estén, 4 fő felett 15% tanfolyami díjkedvezményt biztosítunk.

Nagyobb létszám, egyéni igény esetén egyedi ajánlatot készítünk, így kihelyezett formában kedvezőbb árat és időbeosztást tudunk biztosítani.

Rólunk mondták

Gyakran ismételt kérdések

A felnőttképzésre egyrészt a honlapunkon, az adott képzés tájékoztató oldalán lehet jelentkezni. De amennyiben kényelmesebb személyesen a Miskolc, Csabai kapu 25. alatti irodánkban, valamint postai úton kiküldött jelentkezési lap visszapostázásával is lehet jelentkezni.

Weboldalunkon is közzétesszük a tanfolyamokhoz kapcsolódó fontos információt. De természetesen személyesen valamint telefonon is tudunk segíteni ügyfélszolgálati irodánkban. Felnőttképzési intézményünkben hétfőtől péntekig, 8-16 óra között várjuk az érdeklődőket. 

Minden tanfolyam esetében biztosítjuk a részletfizetés lehetőséget. A részletek ütemezését egyénileg egyeztetjük a szerződéskötéskor. Ilyen esetben az első részlet esedékessége a képzések elindulása, a vizsgáig pedig a képzési díj és a vizsgadíj rendezése szükséges.

Bankkártyás fizetési lehetőséget egyelőre nem tudunk biztosítani. A képzések díját, illetve a vizsgadíjakat átutalással, vagy a gazdasági irodában, készpénzzel van lehetőséged kiegyenlíteni.

A tanteremben tartott képzések Miskolcon, a Csabai kapu 25. alatti épületünkben tartjuk. Itt vannak tantermeink, illetve természeten az ügyfélszolgálati irodánk is, ahol személyesen is elérhetőek vagyunk. A külső gyakorlati helyszínt igénylő tanfolyamokat minden csoport esetében előre egyeztetjük.

Bár tantermeink Miskolc belvárosához közel vannak, a parkolás környékünkön ingyenes. Parkolni a Szent Ferenc Kórház melletti parkolóban és a környező utcákban egyaránt lehet. 

Kérjük a képzésekre autóval érkezőket, a parkoláskor vegyék figyelembe a kapu kijáratokat és táblával jelzett fenntartott parkolókat!

Az online oktatás sok tekintetben jól alkalmazható, időtakarékos megoldás. Így képzéseinknél egy tantermi oktatással együtt felváltva használjuk. Tapasztalataink szerint így a leghatékonyabb. Az online oktatást a csoportokkal előre egyeztetve alkalmazzuk.
Az online oktatástól függetlenül csoportjainknál zárt csoportoldalokkal segítjük a tanulást, ahol információkat, tananyagokat, feladatokat talál a résztvevő. 

Az Europass az Európai Unió által elfogadott bizonyítvány kiegészítő lap. A főbb EU-s nyelveken elérhető, a végzettséggel megszerzett kompetenciákat, készségeket írja le. 

Igénylésére jelenleg az OKJ-s bizonyítvány birtokában van lehetőség. Az Europass-t mindig a vizsgaszervező intézmény adja ki, mely az OKJ-s bizonyítványban van feltüntetve. Személyesen, vagy e-mailben történő jelzés alapján tudjuk kiállítani, amihez a bizonyítvány másolata, valamint a kért nyelv megjelölése szükséges. A kiállítás díja a mindenkori bruttó minimálbér 5%-a, nyelvenként. 

Az elindult tanfolyamokra is be lehet még csatlakozni abban az esetben, ha az adott felnőttképzés addigi óraszáma a maximális hiányzási mértéket még nem érte el. Erről minden esetben az adott képzésért felelős kolléga tud felvilágosítást adni.

A 2022-től indult képzési rendszerben a felkészítés és a vizsgáztatás elválik egymástól. Más felnőttoktatási intézményeknél ez azt jelenti, hogy a záróvizsga és a hozzá kapcsolódó ügyintézés a résztvevő feladata. Ilyenkor a vizsga új helyszínen, környezetben történik, sőt akár más városban (pl: Budapesten).

Számunkra egy felnőttképzés lezárása egy sikeres vizsga. Ezért mi végig kísérünk a képzéseinken egészen a vizsga végéig. Olyan akkreditált vizsgaközpontot keresünk számodra, amely az együtt tanuló csoport vizsgáját a tanulás helyszínén biztosítja. Így ott vizsgázhatsz, ahol tanfolyamot is elvégezted. 

Jelentkezés

MAGÁNSZEMÉLY esetén

KÉPZÉS NEVE: Tűzvédelmi szakvizsga

CÉG esetén

KÉPZÉS NEVE: Tűzvédelmi szakvizsga