Villamos alállomás kezelő tanfolyam

A villamos alállomás kezelő tanfolyam fontos kiegészítő képzés azoknak, akik nem csupán az alapvető villanyszerelési munkákkal szeretnének foglalkozni.
villamos-alallomas-kezelo

Miért érdemes elvégezned ezt a képzést?


Felkészült, gyakorlott oktatók


Nem csak tanúsítványt adunk, nálunk bizonyítványt szerezhetsz!


Gyakorlati oktatással, a biztos tudásért!


Cégekhez kihelyezett formában is!

A villamos alállomás kezelő tanfolyam részletei

Felnőttképzési engedélyszám

E/2020/000359


A képzés témakörei

 • villamos berendezéseken kialakuló veszélyhelyzetek és azok beazonosítása
 • kapcsolókészülékek rajzjelei, jellemzői, a kapcsolási műveletek biztonságtechnikai előírásai, alállomási berendezések szabályos, egyértelmű azonosításra szolgáló megnevezései
 • feszültségmentesített munkaterület kialakításának lépései
 • feszültség alatti, és a közelítési övezet fogalma és a védőtávolságok értékei
 • feszültséghez közeli munkavégzés személyi és tárgyi feltételei, a munkaterület biztonságos kialakítása
 • üzemi- és idegen személyzet fogalma, feszültségmentesítés és szakfelügyelet ellátásának személyi feltételei, feladata
 • műszaki mentés, elsősegélynyújtás és környezetvédelmi események helyes kezelése

A tanfolyam megkezdésének feltételei

 • Alapfokú iskolai végzettség
 • Villanyszerelő / elektotechnikai technikus / erősáramú elektronikai technikus
 • Villamosmérnök Egészségügyi alkalmassági
 • Legalább 2 év erősáramú szakterületi gyakorlat

A villamos alállomás kezelő tanfolyam időtartama

2,5 hónap


A képzés időbeosztása

heti két hétköznap délután 14.30 – 19.00, vagy szombati napokon 9.00 – 14.00


Vizsga

Írásbeli vizsga: villamos alállomás kezelői alapismeretek

Projektfeladat: alállomás kezelői gyakorlat


A képzés helyszíne

Miskolc, Csabai kapu 25.


A képzés költségei

Mivel a tanfolyam költségei egyedileg kerülnek kialakításra, ezért részletekért érdeklődj telefonon a +36 46/401-006, személyesen Miskolcon a Csabai kapu 25 szám alatt! Vagy emailben az info@oktatasi-studio.hu címen.

Ha nem vagy biztos benne, hogy a villamos alállomás kezelő képzésre van szükséged, akkor olvasd el az alábbi tanfolyamok tájékozató anyagát is:

Villanyszerelő

Villamos biztonsági felülvizsgáló

Villámvédelmi felülvizsgáló

Villamos biztonsági felülvizsgáló továbbképzés

Kisfeszültségű mérőhelyi FAM szerelő képzés

Elérhető kedvezmények

Tanfolyami díjkedvezmény

Azok számára akik több képzésen vesznek részt nálunk különleges kedvezményt biztosítunk tanfolyami díjunkból:

2. képzésnél: 10%
3. képzésnél: 15%
4. képzésnél: 20%

A kedvezményt az egymás után végzett vagy akár az egymás mellett végzett képzésekre vonatkozik.
A gépkezelői tanfolyamok együttes igénybevétele esetén ez a kedvezmény nem vonatkozik.

A kedvezmény igénylését kérjük jelezze kollégánknak!

Részletfizetési lehetőség

Kamatmentes részletfizetési lehetőséget biztosítunk egyéni résztvevőink számára. Így a tanfolyam alatt az egyénileg legmegfelelőbb ütemben történhet a díjfizetés. 

Az ütemezést a felnőttképzési szerződés megkötésekor, a tanfolyamnyitón lehet egyeztetni a szervező kollégával. Ez lehet havi egyenlő részletekben vagy egyéni beosztás szerint a tanfolyam ideje alatt. 
Részletfizetés esetén az első részletet az első oktatási alkalommal, az utolsó részletet a vizsga előtt kérjük rendezni. 

Munkáltatói kedvezmény

Céges beiskolázás estén, 4 fő felett 15% tanfolyami díjkedvezményt biztosítunk.

Nagyobb létszám, egyéni igény esetén egyedi ajánlatot készítünk, így kihelyezett formában kedvezőbb árat és időbeosztást tudunk biztosítani.

Rólunk mondták

Gyakran ismételt kérdések

A felnőttképzésre egyrészt a honlapunkon, az adott képzés tájékoztató oldalán lehet jelentkezni. De amennyiben kényelmesebb személyesen a Miskolc, Csabai kapu 25. alatti irodánkban, valamint postai úton kiküldött jelentkezési lap visszapostázásával is lehet jelentkezni.

Weboldalunkon is közzétesszük a tanfolyamokhoz kapcsolódó fontos információt. De természetesen személyesen valamint telefonon is tudunk segíteni ügyfélszolgálati irodánkban. Felnőttképzési intézményünkben hétfőtől péntekig, 8-16 óra között várjuk az érdeklődőket. 

Minden tanfolyam esetében biztosítjuk a részletfizetés lehetőséget. A részletek ütemezését egyénileg egyeztetjük a szerződéskötéskor. Ilyen esetben az első részlet esedékessége a képzések elindulása, a vizsgáig pedig a képzési díj és a vizsgadíj rendezése szükséges.

Bankkártyás fizetési lehetőséget egyelőre nem tudunk biztosítani. A képzések díját, illetve a vizsgadíjakat átutalással, vagy a gazdasági irodában, készpénzzel van lehetőséged kiegyenlíteni.

A tanteremben tartott képzések Miskolcon, a Csabai kapu 25. alatti épületünkben tartjuk. Itt vannak tantermeink, illetve természeten az ügyfélszolgálati irodánk is, ahol személyesen is elérhetőek vagyunk. A külső gyakorlati helyszínt igénylő tanfolyamokat minden csoport esetében előre egyeztetjük.

Bár tantermeink Miskolc belvárosához közel vannak, a parkolás környékünkön ingyenes. Parkolni a Szent Ferenc Kórház melletti parkolóban és a környező utcákban egyaránt lehet. 

Kérjük a képzésekre autóval érkezőket, a parkoláskor vegyék figyelembe a kapu kijáratokat és táblával jelzett fenntartott parkolókat!

Az online oktatás sok tekintetben jól alkalmazható, időtakarékos megoldás. Így képzéseinknél egy tantermi oktatással együtt felváltva használjuk. Tapasztalataink szerint így a leghatékonyabb. Az online oktatást a csoportokkal előre egyeztetve alkalmazzuk.
Az online oktatástól függetlenül csoportjainknál zárt csoportoldalokkal segítjük a tanulást, ahol információkat, tananyagokat, feladatokat talál a résztvevő. 

Az Europass az Európai Unió által elfogadott bizonyítvány kiegészítő lap. A főbb EU-s nyelveken elérhető, a végzettséggel megszerzett kompetenciákat, készségeket írja le. 

Igénylésére jelenleg az OKJ-s bizonyítvány birtokában van lehetőség. Az Europass-t mindig a vizsgaszervező intézmény adja ki, mely az OKJ-s bizonyítványban van feltüntetve. Személyesen, vagy e-mailben történő jelzés alapján tudjuk kiállítani, amihez a bizonyítvány másolata, valamint a kért nyelv megjelölése szükséges. A kiállítás díja a mindenkori bruttó minimálbér 5%-a, nyelvenként. 

Az elindult tanfolyamokra is be lehet még csatlakozni abban az esetben, ha az adott felnőttképzés addigi óraszáma a maximális hiányzási mértéket még nem érte el. Erről minden esetben az adott képzésért felelős kolléga tud felvilágosítást adni.

A 2022-től indult képzési rendszerben a felkészítés és a vizsgáztatás elválik egymástól. Más felnőttoktatási intézményeknél ez azt jelenti, hogy a záróvizsga és a hozzá kapcsolódó ügyintézés a résztvevő feladata. Ilyenkor a vizsga új helyszínen, környezetben történik, sőt akár más városban (pl: Budapesten).

Számunkra egy felnőttképzés lezárása egy sikeres vizsga. Ezért mi végig kísérünk a képzéseinken egészen a vizsga végéig. Olyan akkreditált vizsgaközpontot keresünk számodra, amely az együtt tanuló csoport vizsgáját a tanulás helyszínén biztosítja. Így ott vizsgázhatsz, ahol tanfolyamot is elvégezted. 

Jelentkezés

MAGÁNSZEMÉLY esetén

KÉPZÉS NEVE: Villamos alállomás kezelő tanfolyam

CÉG esetén

KÉPZÉS NEVE: Villamos alállomás kezelő tanfolyam