Kazánkezelő tanfolyam

A 21/2010. (V.14.) NFGM rendelet a kazánok kezelését szakképesítés meglétéhez köti. A legfeljebb 7200 kW teljesítményű illetve 12 t/h tömegáramú kazán kezeléséhez kazánkezelő tanfolyam szükséges.
kazankezelo-kepzes

A kazánkezelő képzés célja

Kazánkezelő (max.12t/h) munkaterülete a max 7200 KW teljesítményű kazán felkészítése az üzemeltetésre, a kazán és segédberendezéseinek, a kazánt kiszolgáló rendszerek, illetve a kazán által ellátott technológiai berendezések hatékony, üzembiztos, igény szerinti működtetése. Felügyeli az üzemeltetési paramétereket, a biztonsági berendezéseket, az épületfelügyeleti rendszereket, dokumentálja az üzemmenetet.

A képzés program követelmény alapján szerveződik és azokat a készségeket, képességeket, fejleszti, olyan ismeretekkel lát el, valamint olyan viselkedésre, önállóságra készít fel, melynek birtokában a korszerű, energetikai rendszerek, erőművek, hőenergia szolgáltatók által alkalmazott kazánok, kazánblokkok működtetését el tudjál látni a szakemberek. A képzés különösen alkalmas a hasonló
munkaterületen dolgozók továbbképzésére, átképzésére is, új tudás és képesség megszerzésére is, ami munkaerő-piaci előnyt is jelent.

Miért érdemes elvégezned ezt a tanfolyamot?


12t/h vagy 7200 kW teljesítményig megfelelő végzettség a kazánok kezeléséhez


Gyakorlati helyszínt biztosítunk, de akár a munkahelyi kazán is lehet gyakorlati helyszín


A vizsgának is helyet adunk, hogy a megszokott környezetben vizsgázhass


Az 5 évenkénti ismétlő oktatás is szervezzük

A kazánkezelő tanfolyam részletei

Felnőttképzési engedélyszám

E/2020/000359


A kazánkezelő képzés témakörei

  • Gépészeti és gázipari ismeretek
  • Kazánkezelői ismeretek
  • Kazánkezelési gyakorlat

A képzés megkezdésének feltétele

  • Alapfokú iskolai végzettség
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat

A kazánkezelő tanfolyam időtartama

2,5 hónap vagy kihelyezett csoport esetén egyéni ütemezés szerint


A képzés időbeosztása

Heti egy alakommal délután, keddi nap 14.30-tól, + online oktatással, digitális tananyagtámogatással


Tervezett indulás időpontja

2024. március 19.
Elindult! Még csatlakozhatsz egy rövid ideig!

Már elkezdődött a képzés? Ne aggódj, mivel indulás után is becsatlakozhatsz! Ehhez nincs más dolgod, mint jelentkezni!
Amennyiben megtelt a képzés,
akkor se aggódj, mivel megfelelő létszám esetén azonnal indítjuk az újabb kurzusunkat! Részletekről érdeklődj!


Vizsga

Írásbeli vizsgafeladat számítógépen: szöveges- és tesztfeladatokból, valamint egyszerű gépszerkezeti vázlatokból

Projektfeladat: kazán- és gépkezelési feladatok, az ipari kazánok, tüzelő berendezések, kapcsolódó szerelvényeik, műszereik, kiszolgáló rendszereik működtetése


A képzés helyszíne

Miskolc, Csabai kapu 25.


A képzés költségei

150.000 Ft tanfolyami díj
A vizsgadíj 40.000 Ft. A vizsgadíj mértéke tájékoztató jellegű adat, melyet egy külső akkreditált vizsgaközpont határoz meg az adott vizsgára.


A kazán tömegárama, teljesítménye alapján a tanfolyamok:

Kazánkezelő: max 12 t/h – (7200 kW teljesítményig)

Kazángépész: 12t/h (tömegáram) felett

Ha nem biztos benne, hogy a Kazánkezelő tanfolyamra van szüksége, olvassa el az alábbi tanfolyamok tájékozató anyagát is:

Kazángépész tanfolyam

Elérhető kedvezmények

Tanfolyami díjkedvezmény

Azok számára akik több képzésen vesznek részt nálunk különleges kedvezményt biztosítunk tanfolyami díjunkból:

2. képzésnél: 10%
3. képzésnél: 15%
4. képzésnél: 20%

A kedvezményt az egymás után végzett vagy akár az egymás mellett végzett képzésekre vonatkozik.
A gépkezelői tanfolyamok együttes igénybevétele esetén ez a kedvezmény nem vonatkozik.

A kedvezmény igénylését kérjük jelezze kollégánknak!

Részletfizetési lehetőség

Kamatmentes részletfizetési lehetőséget biztosítunk egyéni résztvevőink számára. Így a tanfolyam alatt az egyénileg legmegfelelőbb ütemben történhet a díjfizetés. 

Az ütemezést a felnőttképzési szerződés megkötésekor, a tanfolyamnyitón lehet egyeztetni a szervező kollégával. Ez lehet havi egyenlő részletekben vagy egyéni beosztás szerint a tanfolyam ideje alatt. 
Részletfizetés esetén az első részletet az első oktatási alkalommal, az utolsó részletet a vizsga előtt kérjük rendezni. 

Munkáltatói kedvezmény

Céges beiskolázás estén, 4 fő felett 15% tanfolyami díjkedvezményt biztosítunk.

Nagyobb létszám, egyéni igény esetén egyedi ajánlatot készítünk, így kihelyezett formában kedvezőbb árat és időbeosztást tudunk biztosítani.

Rólunk mondták

Gyakran ismételt kérdések

A felnőttképzésre egyrészt a honlapunkon, az adott képzés tájékoztató oldalán lehet jelentkezni. De amennyiben kényelmesebb személyesen a Miskolc, Csabai kapu 25. alatti irodánkban, valamint postai úton kiküldött jelentkezési lap visszapostázásával is lehet jelentkezni.

Weboldalunkon is közzétesszük a tanfolyamokhoz kapcsolódó fontos információt. De természetesen személyesen valamint telefonon is tudunk segíteni ügyfélszolgálati irodánkban. Felnőttképzési intézményünkben hétfőtől péntekig, 8-16 óra között várjuk az érdeklődőket. 

Minden tanfolyam esetében biztosítjuk a részletfizetés lehetőséget. A részletek ütemezését egyénileg egyeztetjük a szerződéskötéskor. Ilyen esetben az első részlet esedékessége a képzések elindulása, a vizsgáig pedig a képzési díj és a vizsgadíj rendezése szükséges.

Bankkártyás fizetési lehetőséget egyelőre nem tudunk biztosítani. A képzések díját, illetve a vizsgadíjakat átutalással, vagy a gazdasági irodában, készpénzzel van lehetőséged kiegyenlíteni.

A tanteremben tartott képzések Miskolcon, a Csabai kapu 25. alatti épületünkben tartjuk. Itt vannak tantermeink, illetve természeten az ügyfélszolgálati irodánk is, ahol személyesen is elérhetőek vagyunk. A külső gyakorlati helyszínt igénylő tanfolyamokat minden csoport esetében előre egyeztetjük.

Bár tantermeink Miskolc belvárosához közel vannak, a parkolás környékünkön ingyenes. Parkolni a Szent Ferenc Kórház melletti parkolóban és a környező utcákban egyaránt lehet. 

Kérjük a képzésekre autóval érkezőket, a parkoláskor vegyék figyelembe a kapu kijáratokat és táblával jelzett fenntartott parkolókat!

Az online oktatás sok tekintetben jól alkalmazható, időtakarékos megoldás. Így képzéseinknél egy tantermi oktatással együtt felváltva használjuk. Tapasztalataink szerint így a leghatékonyabb. Az online oktatást a csoportokkal előre egyeztetve alkalmazzuk.
Az online oktatástól függetlenül csoportjainknál zárt csoportoldalokkal segítjük a tanulást, ahol információkat, tananyagokat, feladatokat talál a résztvevő. 

Az Europass az Európai Unió által elfogadott bizonyítvány kiegészítő lap. A főbb EU-s nyelveken elérhető, a végzettséggel megszerzett kompetenciákat, készségeket írja le. 

Igénylésére jelenleg az OKJ-s bizonyítvány birtokában van lehetőség. Az Europass-t mindig a vizsgaszervező intézmény adja ki, mely az OKJ-s bizonyítványban van feltüntetve. Személyesen, vagy e-mailben történő jelzés alapján tudjuk kiállítani, amihez a bizonyítvány másolata, valamint a kért nyelv megjelölése szükséges. A kiállítás díja a mindenkori bruttó minimálbér 5%-a, nyelvenként. 

Az elindult tanfolyamokra is be lehet még csatlakozni abban az esetben, ha az adott felnőttképzés addigi óraszáma a maximális hiányzási mértéket még nem érte el. Erről minden esetben az adott képzésért felelős kolléga tud felvilágosítást adni.

A 2022-től indult képzési rendszerben a felkészítés és a vizsgáztatás elválik egymástól. Más felnőttoktatási intézményeknél ez azt jelenti, hogy a záróvizsga és a hozzá kapcsolódó ügyintézés a résztvevő feladata. Ilyenkor a vizsga új helyszínen, környezetben történik, sőt akár más városban (pl: Budapesten).

Számunkra egy felnőttképzés lezárása egy sikeres vizsga. Ezért mi végig kísérünk a képzéseinken egészen a vizsga végéig. Olyan akkreditált vizsgaközpontot keresünk számodra, amely az együtt tanuló csoport vizsgáját a tanulás helyszínén biztosítja. Így ott vizsgázhatsz, ahol tanfolyamot is elvégezted. 

Jelentkezés

MAGÁNSZEMÉLY esetén

KÉPZÉS NEVE: Kazánkezelő tanfolyam

CÉG esetén

KÉPZÉS NEVE: Kazánkezelő tanfolyam