Kazángépész (12t/h felett)

A 21/2010. (V.14.) NFGM rendelet a kazános kezeléséhez szakképesítés meglétéhez köti. A legfeljebb 21 Mw teljesítményű illetve 30 t/h tömegáramú kazán kezeléséhez Kazángépész tanfolyam szükséges
kazankezelo-kepzes

Kinek ajánljuk a kazángépész tanfolyamot?

Kazánok és segédberendezéseit, a kazánrendszerek kiszolgáló berendezéseit üzemeltető szakemberek számára. Akik az üzembiztos működtetés mellett a kazán által ellátott technológia berendezéseket is hatékonyan szeretnék üzemeltetni 7200 Kw és 21 Mw közötti teljesítményen.

Miért érdemes elvégezned ezt a tanfolyamot?


Kazánok kezeléséhez 21Mw teljesítményig.


Gyakorlati helyszínt biztosítunk, de akár a munkahelyi kazán is lehet gyakorlati helyszín


A vizsgának is helyet adunk, hogy a megszokott környezetben vizsgázhass és neked keljen vizsgaközpontot keresni


Online és tantermi órák a kényelmesebb időbeosztásért

A kazángépész képzés részletei

Felnőttképzési engedélyszám

E/2020/000359


A képzés témakörei

 • Kazántípusok és jellemző szerkezeti elemei
 • Kapcsolódó rendeszerek elemei
 • Vízkezelés (vízlágyítás és vízminőség)
 • Kazántechnológiában használt anyagok anyagismerete
 • Gáztömörség ellenőrzés
 • Indítási protokol
 • Folyamatirányítás – szabályozása
 • Tüzeléstechnikai szerkezetek
 • Hiba felismerés – elhárítás
 • Üzemviteli dokumentumok használata
 • Munkabiztonság, munkavédelem

A képzéssel betölthető munkakörök

FEOR szám: 8323 Kazángépész

21/2010 (V.14) NFGM rendelet 1. § (1) bekezdése alapján a 2. számú melléklet 5. pontjában valamint a 16/2018.(IX.11) ITMRendelet 2. melléklete 2. pontja alapján meghatározott tevékenység végzésére irányuló munkakör betöltéséhez

Munkakörök: Kazánsegédgépész, Kazánsegédberendezés kezelője, Ipari gáz- és olajtüzelőberendezés-kezelő, Fűtő üvegkemence, Kazángépkezelő


A képzés megkezdésének feltétele

 • Egészségügyi alkalmasság igazolása
 • Alapfokú iskolai végzettség
 • Szakmai gyakorlat nem szükséges

A kazángépész képzés időtartama

200 óra (30% elmélet és 70% gyakorlat)
Előzetes tudás beszámítása kérhető, a korábbi szakmai gyakorlat, ismeret alapján, így az óraszám csökkenhet


Tervezett indulás időpontja

2024. augusztus 27.

Már elkezdődött a képzés? Ne aggódj, mivel indulás után is becsatlakozhatsz! Ehhez nincs más dolgod, mint jelentkezni!
Amennyiben megtelt a képzés,
akkor se aggódj, mivel megfelelő létszám esetén azonnal indítjuk az újabb kurzusunkat! Részletekről érdeklődj!


A képzés időbeosztása

Heti két alkalommal délután, gyakorlati oktatás ettől eltérő időpontban is lehetséges.

Kihelyezett képzések cégek számára – egyéni beosztással.


Vizsga

Írásbeli vizsgafeladat – Kazángépészeti ismeretek:

Szöveges feladatok (fogalom meghatározás, főbb egységek meghatározása, adattábla, kezelési utasát értelmezése stb)

Tesztfeladatok (anyagismereti, mérésekkel és munka tűzvédelmi témakörökből)

Számítási feladatok

Időtartama: 90 perc

Projekt feladat:
Ipari kázánok, tüzelő berendezések kapcsolódó szerelvényeinek, műszereinek, kiszolgáló rendszereinek működtetése, mérése értékelése (pl: füstgáz elemzés, gáz -levegő arány beállítása, vízminőség ellenőrzés, indítási protokol bemutatása) – gyakorlati feladatokkkal.

Időtartama: 90 perc


A képzés helyszíne

Miskolc, Csabai kapu 25. – egyes gyakorlati órák külső gyakorlati helyszínen


A képzés költségei

195.000 Ft tanfolyami díj
A vizsgadíj 40.000 Ft. A vizsgadíj mértéke tájékoztató jellegű adat, melyet egy külső akkreditált vizsgaközpont határoz meg az adott vizsgára.


A kazán tömegárama, teljesítménye alapján a tanfolyamok:

Kazánkezelő: 2-12 t/h (tömegáram),

Kazángépész: 12t/h (tömegáram) felett

Ha nem vagy biztos benne, hogy a Kazángépész tanfolyamra van szükséged, olvasd el az alábbi tanfolyamok tájékoztató anyagát is:

Kazánkezelő tanfolyam

Elérhető kedvezmények

Tanfolyami díjkedvezmény

Azok számára akik több képzésen vesznek részt nálunk különleges kedvezményt biztosítunk tanfolyami díjunkból:

2. képzésnél: 10%
3. képzésnél: 15%
4. képzésnél: 20%

A kedvezményt az egymás után végzett vagy akár az egymás mellett végzett képzésekre vonatkozik.
A gépkezelői tanfolyamok együttes igénybevétele esetén ez a kedvezmény nem vonatkozik.

A kedvezmény igénylését kérjük jelezze kollégánknak!

Részletfizetési lehetőség

Kamatmentes részletfizetési lehetőséget biztosítunk egyéni résztvevőink számára. Így a tanfolyam alatt az egyénileg legmegfelelőbb ütemben történhet a díjfizetés. 

Az ütemezést a felnőttképzési szerződés megkötésekor, a tanfolyamnyitón lehet egyeztetni a szervező kollégával. Ez lehet havi egyenlő részletekben vagy egyéni beosztás szerint a tanfolyam ideje alatt. 
Részletfizetés esetén az első részletet az első oktatási alkalommal, az utolsó részletet a vizsga előtt kérjük rendezni. 

Munkáltatói kedvezmény

Céges beiskolázás estén, 4 fő felett 15% tanfolyami díjkedvezményt biztosítunk.

Nagyobb létszám, egyéni igény esetén egyedi ajánlatot készítünk, így kihelyezett formában kedvezőbb árat és időbeosztást tudunk biztosítani.

Rólunk mondták

Gyakran ismételt kérdések

A felnőttképzésre egyrészt a honlapunkon, az adott képzés tájékoztató oldalán lehet jelentkezni. De amennyiben kényelmesebb személyesen a Miskolc, Csabai kapu 25. alatti irodánkban, valamint postai úton kiküldött jelentkezési lap visszapostázásával is lehet jelentkezni.

Weboldalunkon is közzétesszük a tanfolyamokhoz kapcsolódó fontos információt. De természetesen személyesen valamint telefonon is tudunk segíteni ügyfélszolgálati irodánkban. Felnőttképzési intézményünkben hétfőtől péntekig, 8-16 óra között várjuk az érdeklődőket. 

Minden tanfolyam esetében biztosítjuk a részletfizetés lehetőséget. A részletek ütemezését egyénileg egyeztetjük a szerződéskötéskor. Ilyen esetben az első részlet esedékessége a képzések elindulása, a vizsgáig pedig a képzési díj és a vizsgadíj rendezése szükséges.

Bankkártyás fizetési lehetőséget egyelőre nem tudunk biztosítani. A képzések díját, illetve a vizsgadíjakat átutalással, vagy a gazdasági irodában, készpénzzel van lehetőséged kiegyenlíteni.

A tanteremben tartott képzések Miskolcon, a Csabai kapu 25. alatti épületünkben tartjuk. Itt vannak tantermeink, illetve természeten az ügyfélszolgálati irodánk is, ahol személyesen is elérhetőek vagyunk. A külső gyakorlati helyszínt igénylő tanfolyamokat minden csoport esetében előre egyeztetjük.

Bár tantermeink Miskolc belvárosához közel vannak, a parkolás környékünkön ingyenes. Parkolni a Szent Ferenc Kórház melletti parkolóban és a környező utcákban egyaránt lehet. 

Kérjük a képzésekre autóval érkezőket, a parkoláskor vegyék figyelembe a kapu kijáratokat és táblával jelzett fenntartott parkolókat!

Az online oktatás sok tekintetben jól alkalmazható, időtakarékos megoldás. Így képzéseinknél egy tantermi oktatással együtt felváltva használjuk. Tapasztalataink szerint így a leghatékonyabb. Az online oktatást a csoportokkal előre egyeztetve alkalmazzuk.
Az online oktatástól függetlenül csoportjainknál zárt csoportoldalokkal segítjük a tanulást, ahol információkat, tananyagokat, feladatokat talál a résztvevő. 

Az Europass az Európai Unió által elfogadott bizonyítvány kiegészítő lap. A főbb EU-s nyelveken elérhető, a végzettséggel megszerzett kompetenciákat, készségeket írja le. 

Igénylésére jelenleg az OKJ-s bizonyítvány birtokában van lehetőség. Az Europass-t mindig a vizsgaszervező intézmény adja ki, mely az OKJ-s bizonyítványban van feltüntetve. Személyesen, vagy e-mailben történő jelzés alapján tudjuk kiállítani, amihez a bizonyítvány másolata, valamint a kért nyelv megjelölése szükséges. A kiállítás díja a mindenkori bruttó minimálbér 5%-a, nyelvenként. 

Az elindult tanfolyamokra is be lehet még csatlakozni abban az esetben, ha az adott felnőttképzés addigi óraszáma a maximális hiányzási mértéket még nem érte el. Erről minden esetben az adott képzésért felelős kolléga tud felvilágosítást adni.

A 2022-től indult képzési rendszerben a felkészítés és a vizsgáztatás elválik egymástól. Más felnőttoktatási intézményeknél ez azt jelenti, hogy a záróvizsga és a hozzá kapcsolódó ügyintézés a résztvevő feladata. Ilyenkor a vizsga új helyszínen, környezetben történik, sőt akár más városban (pl: Budapesten).

Számunkra egy felnőttképzés lezárása egy sikeres vizsga. Ezért mi végig kísérünk a képzéseinken egészen a vizsga végéig. Olyan akkreditált vizsgaközpontot keresünk számodra, amely az együtt tanuló csoport vizsgáját a tanulás helyszínén biztosítja. Így ott vizsgázhatsz, ahol tanfolyamot is elvégezted. 

Jelentkezés

MAGÁNSZEMÉLY esetén

KÉPZÉS NEVE: Kazángépész (12t/h felett)

CÉG esetén

KÉPZÉS NEVE: Kazángépész (12t/h felett)