• Oktatási Stúdió tanterem

  Üresen maradnak tantermeink!

  Üresen maradnak tantermeink!

  Legalábbis a veszélyhelyzet idejére.

   

  A mai napon megjelent Kormányrendelet szabályozza a felnőttképzési tevékenységet a COVID-19 vírus miatti veszélyhelyzet idejére. Az iskolai képzésben bejelentett digitális munkarend nem terjedt ki a felnőttképzésre, a tanfolyami oktatásra. Ránk vonatkozó szabályozás hiányában, partnereinkkel egyeztetve március 18-tól, folyamatosan függesztettük fel képzéseinket. A most megjelent szabályozás ezt a döntésünket erősíti meg.

   

  A 70/2020 Kormányrendelet értelmében a következő változások
  lépnek érvénybe:

   

  ·         Kontaktórás képzés nem folyatatható – A NEM FOGLALKOZTATÁSI OSZTÁLY ÁLTAL TÁMOGATOTT KÉPZÉSEK esetében (egyéni vagy munkáltatói finanszírozásban megvalósuló képzés) hagyományos tantermi oktatás egyenlőre nem lehetséges. Helyette távolléti oktatást, távoktatást digitális képzésként lehet megszervezni. Ez vonatkozik azokra a képzésekre is, amelyeket eddig jogszabályi előírás miatt nem lehetett távoktatásban
  megvalósítani. A távoktatási rendszerre való áttérés bevezetését az elmúlt
  időszakban már megkezdtük. Az érintett képzések résztvevőivel hamarosan felvesszük a kapcsolatot és egyeztetünk a lehetőségekről.

   

  ·         A FOGLALKOZTATATÁSI OSZTÁLY ÁLTAL TÁMOGATOTT KÉPZÉSEK
  (munkanélküli képzések) a veszélyhelyzet időtartamára felfüggesztésre kerülnek. Oktatás ezeknél a képzéseknél ezen időtartam alatt nem lehetséges. A résztvevők a március 11-én kihirdetett veszélyhelyzettől kezdődően keresetpótló juttatást kapnak. A veszélyhelyzet megszűnésével a képzések folytatódnak, ezzel az idővel a képzések meghosszabbodnak és a résztvevők az
  eredeti hatósági szerződés szerinti összeget fogják kapni.

   

  ·         SZAKMAI VIZSGA nem szervezhető. OKJ-s vizsgát nem lehet tenni. Március 27-től a bejelentett vizsgákat törölni kell, azok a veszélyhelyzet megszűnésétől szervezhetőek újra.

   

  A jogszabály itt érhető el:

   

  https://www.fvsz.hu/wp-content/uploads/2020/03/MK_20_055.pdf